Joc De Rol

Comunitatea JocDeRol

Aici vei găsi informații despre comunitatea noastră și un mic ghid pentru boboci

Despre Noi

JocDeRol este un forum de roleplay românesc. Noi nu vă obligăm să faceți RPG doar pe o anumită temă și doar după anumite tipare, cum fac majoritatea forumurilor RPG din România. Aici pe JocDeRol îți poți da frâu liber imaginașiei și creezi un roleplay de mult visat. Vrei să faci roleplay cu Naruto? Nicio problemă, vrei roleplay cu personaje din anime, se poate. Vrei să-ți faci propriul personaj, ok. Vrei să fii regele unei națiuni și să te lupți cu alte națiuni planificând strategii și asigurându-te că oamenii tăi au destulă mâncare? Totul este posibil pe JocDeRol, eu stau pe un cal acuma și scriu acest mesaj.


Primul pas care trebuie să-l faci pentru a intra în comunitate este să te înregistrezi. După ce te-ai înregistrat poți reveni înapoi pe această pagină și să citești mai departe ghidul pentru boboci.

Cateva Reguli

JocDeRol nu îți impune reguli stricte, iar regulile de roleplay le stabilești tu și cei cu care faci roleplay. Poți citi regulamentul forumului aici. Mai jos vei gasi câteva reguli de bază.

  • Nu ne plac oamenii care înjură și se ceartă.
  • Nu ne plac cei cu avatare obscene.
  • Nu ne plac cei care scriu cu limbaj de SMS.
  • Nu suportăm trolli.
  • Și în final nu ne plac spammeri.
Dacă poți să respecți cele 5 reguli de bază atunci ești numai bun ca să te alături clubului.

Ghidul Bobocului

Dacă ți-ai făcut cont pe JocDeRol primul lucru care poți să-l faci este să-ți completezi profilul. După ce ți-ai completat profilul de Roleplay și ți-ai setat avatarul poți să deschizi un topic la Sosiri și Plecări unde poți face cunoștiintă cu ceilalți membri și să-ți faci cunoscută prezența.


Ca să faci Roleplay poți să deschizi o discuție la Discuții Despre Roleplay și să te sfătuiești cu ceilalți membri. Sau poți sări direct la acțiune și să deschizi un topic la Inscrieri si listari de ploturi unde ceilalți membri se pot înregistra la roleplayul tău. În topicul de la înscrieri membri doar se înregistrează, după ce s-au înregistrat destui membri poți începe să deschizi un topic de roleplay în unele din categoriile rpg.

Puncte de plecare

Zona Forumistă - Aici poți afla ultimele noutăți despre forum, să faci cunoștiintă cu boboci și să discuți cu ceilalți membri.
Academia de Roleplay - Academia de roleplay este locul unde poți cere ajutor la roleplay. La școala de roleplay poți să faci roleplay cu un moderator/administrator iar la cursuri de roleplay poți învăța lucruri noi și găsești o grămadă de tutoriale care să-ți ușureze viața de roleplay.
Roleplay Avansat - La roleplay avansat poți să-ți faci propriul roleplay și poți să discuți cu alți membri de pe forum.
Zona de Roleplay - Aici se întâmplă magia! La roleplay 1x1 poți să vorbești cu un prieten, să deschizi topic acolo și să postezi direct, este valabil și în categoria roleplay direct, care nu necesită planificare intensivă la plot, dezvoltarea personajelor, fișe de personaj complexe, npc-uri și alte chestii.
Zona Artiștilor - Aici poți să scrii poveștile, aventurile din altă viață și poezi,tot aici poți participa la provocari creative.